Home  /   Leasevormen  /  Private Lease
 
Private Lease

Private Lease - zorgeloos rijden voor een vast tarief

Met Private Lease van SummumMobility kies je voor zorgeloze mobiliteit van een nieuwe of gebruikte auto. Alles is inbegrepen in een maandelijks tarief. Je hoeft alleen nog te tanken.

Private Lease van SummumMobility is in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Dit betekent veilig, verantwoord en vertrouwd leasen.

De Volvo XC40 Recharge Pure electric

Private Lease van SummumMobility is nu wel erg aantrekkelijk. Kies voor de elektrische XC40, dubbel bekroond als Auto van het Jaar 2018 en met vijf sterren in de EURO-NCAP veiligheidstest. 

 

Private Lease is inclusief:

  • Reparatie
  • Onderhoud
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • Vervangend vervoer na 48 uur
  • All-risk verzekering met eigen bijdrage van maximaal €500
  • Wegenbelasting

Alleen brandstof, verkeersboetes, parkeren en wassen is niet inbegrepen.
Private Lease

Geen gedoe. Helder en transparant.

Met Private Lease kun je zonder zorgen genieten van een nieuwe of gebruikte auto. Er zijn geen verrassingen, zoals onverwachte rekeningen voor onderhoud of schade.

Aan het eind van de periode lever je de auto weer in, zonder gedoe over verkoop of inruil.

Informatie en documentatie

Overweeg je Private Lease van SummumMobility? Neem dan onderstaande informatie door.

Natuurlijk kan het zijn dat je nog vragen hebt. Onze leaseadviseurs zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden en om samen met je te kijken wat het beste bij je past.

Hieronder vind je alle documenten op een rij.


Deze documenten zijn beschikbaar met Adobe Acrobat Reader. Dit programma is gratis te downloaden.

Wil je meer weten over ons keurmerk? Bezoek de website van Stichting Keurmerk Private Lease voor meer informatie.

Keurmerk Private Lease

Private Lease

Veelgestelde vragen over Private Lease

Contact met SummumMobility

Tijdens kantoortijden (op maandag t/m vrijdag 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 uur) zijn wij telefonisch bereikbaar op nummer 035-6234570.

Acceptatieproces

Voor de acceptatie en toetsing bij BKR werken we samen met EDR.

Als je tijdens het acceptatieproces vragen heeft kun je contact opnemen met EDR via telefoonnummer 070-4525310 of via e-mail [email protected].

Eigen bijdrage bij schade?

  • De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is €500 (of het schadebedrag als dat lager is).
  • Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we je slechts 50% van de eigen bijdrage door (€250).
  • Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we je 75% (€375) door.
  • Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€500) in rekening.

Kan ik mijn leasecontract beëindigen voor de afgesproken einddatum?

Het leasecontract kan voor de afgesproken einddatum (schriftelijk) worden opgezegd. Je krijgt dan wel te maken met een opzegvergoeding. De opzegvergoeding bedraagt maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen. Wij bepalen de opzegvergoeding op basis van twee methodes, en brengen de voor jou voordeligste methode in rekening.

Voorbeeld

Stel je hebt een leasecontract gesloten voor 48 maanden en maximaal 10.000 kilometers per jaar. De leaseprijs is €300 per maand. Na 40 maanden wil je graag het leasecontract beëindigen. De auto heeft tot dan toe gemiddeld 10.000 kilometers per jaar gereden (zoals overeengekomen in het leasecontract).

Methode 1

Als het contract was doorgelopen had je nog 8 keer de leaseprijs van €300 betaald, dat is €2.400. Omdat je de lease voortijdig wilt beëindigen is de maximale opzegvergoeding 50% over de €2.400, dat is €1.200.

Methode 2

Daarnaast kijken we wat de leaseprijs was geweest als je bij aanvang direct een looptijd van 40 maanden had gekozen. Stel dat de leaseprijs bij 40 maanden €320 zou zijn. Dan heb je 40 maanden €20 per maand (€320 min €300) te weinig betaald, dat is in totaal €800.

In dit geval is de tweede methode voordeliger, daarom brengen we een opzegvergoeding van €800 in rekening.

De opzegvergoeding (en overige openstaande bedragen) moet bijgeschreven staan op ons bankrekeningnummer op de gewenste einddatum (inleverdatum auto), anders loopt het leasecontract door.

Is er sprake van BKR registratie bij SummumMobility?

SummumMobility B.V. is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. De registratie wordt voor SummumMobility B.V. uitgevoerd door Care4Lease B.V.. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast zijn we verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:

De looptijd van je leasecontract is 36 maanden

Je maandtermijn is €275

Care4Lease registreert bij BKR  36 x €275 x 100% = €9.900

Aandachtspunt

Wanneer je tijdens de looptijd van een Private Lease contract van plan bent een huis te kopen is een private lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.

Pech onderweg

Bij stranding door pech of schade kun je direct bellen met de hulpdienst van de leaseafdeling op nummer 026-3553368.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte aan