Home  /   Leasevormen  /  Youngtimer Lease
 

Fiscaal voordeel van Youngtimer Lease

Een youngtimer is een auto van minimaal 15 jaar oud. Bij SummumMobility heeft een youngtimer een lage kilometerstand en is altijd onderhouden door de merkdealer. Zo lease je een representatieve en betrouwbare auto en geniet je van een bijzonder lage bijtelling. Bijvoorbeeld een auto uit voorraad van onze partner Volvo Buitenweg. Heeft u zelf een youngtimer op het oog? Stel de auto gerust aan ons voor. Eén van onze adviseurs doet u een aanbod met een passende leasevorm op basis van de waarde van de auto, de looptijd en het aantal kilometers. 

35% bijtelling over de dagwaarde

Bij een youngtimer wordt een bijtellingstarief van 35 procent gehanteerd over de dagwaarde. Daar zit nu juist het verschil.

Voorbeeld: een nieuwe Volvo V90 kost al gauw €60.000, wat neerkomt op €572 bijtelling per maand in de hoogste belastingschaal. Een V90 van een eerder model en minimaal 15 jaar oud heeft een dagwaarde van €9.000. Dit resulteert in een bijtelling van slechts €136 per maand.

Positief effect voor de onderneming

Met een laag aanschafbedrag en weinig afschrijving is er ook een positief effect voor de balans. Zo blijft er meer geld over voor de core business van je onderneming.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte aan